Съоръженията, обслужващи мрежата от писти в Пампорово, са с капацитет от 13 000 човека на час. Влековете – 8 на брой, както и лифтовете – 7 на брой (седалкови) на водещи световни фирми Doppelmayer и Pomagalski, осигуряват на скиорите бързо и комфортно придвижване.През 2013 година „Пампорово“ АД инвестира в подмяната на съществуващ стационарен ски влек със строителство и монтиране на нов четириседалков лифт в местността „Двата Моста“, който ще обслужва черната писта №3 или общо 80% от ски пистите.

Изграждането на новия лифт ще облекчи туристопотока в ски зоната и ще бъде предпочитан от много туристи. Новият лифт ще бъде с дължина 1300 метра, денивелация 377 метра и капацитет 2000 човека на час.С цел облекчаване на туристопотока, двойно увеличаване на скоростта и повишаване сигурността на туристите в ски зоната е напълно подменена механичната част на съществуващия лифт №5, свързващ едни от възловите места – ски център „Малина“ и връх Снежанка.

Реконструкцията е производство на една от водещите световни фирми „Pomagalski“.Достъпът до съоръженията се контролира от карта с чип на австрийската фирма „Axess“.

РАБОТНО ВРЕМЕ: от 09:00 до 16:30 часа Актуално състояние на съоръженията